Treceți la conținutul principal

Shoppingul online - un sector cu vești bune în pandemie

 

Numeroase studii confirmă schimbarea de comportament a românilor odată cu pandemia care i-a obligat accepte lucruri  la care până nu demult erau foarte reticenți, unul din acestea fiind shoppingul online. 

Cel mai  surprinzător este însă faptul și după sfârșitul perioadelor de urgență și alertă, românii par fi descoperit avantajele acestuia și continuă plaseze comenzi online pentru diverse produse, chiar dacă acum pot merge în marile centre comerciale pentru cumpărături.

Potrivit revistei forbes.ro pandemia a adus creșteri nesperate în domeniul shoppingului online, acestea fiind printre puținele vești bune din ultima perioadă. Cele mai multe tranzacții online au avut loc către retailerii din domeniul modei, acestea crescând cu 204% față de aceeași perioadă a anului trecut. Printre cele mai comandate articole s-au numărat cele vestimentare, accessoriile și încălțămintea. Pe lângă acestea, românii au comandat produse de îngrijire personală și cosmetice, valoarea totală estimată a comenzilor din perioada 15 martie-15 mai 2020 depășind suma de 1,27 milioane de euro. 

Pentru au fost nevoiți petreacă mult timp în casă, românii au comandat de asemenea jocuri video, acestea fiind principala sursă de divertisment în perioada stărilor de urgență și alertă

Odată cu sporirea comenzilor, multe firme de curierat s-au văzut nevoite suplimenteze numărul de șoferi livratori pentru a asigura o colaborare eficientă cu magazinele partenere. Așa se face o mulțime din românii ce și-au pierdut jobul din cauza numeroaselor disponibilizare la care multe companii au apelat pentru a se salva de la faliment, și-au găsit un loc de muncă în domeniu curieratului. 

Deși la începutul pandemiei termenul de livrare pentru multe articole era unul destul de extins, în scurt timp acesta s-a redus la câteva zile lucrătoare, magazinele online făcând eforturi susținute pentru ca majoritatea comenzilor fie procesate și livrate la clienți în doar 2-4 zile.

Mulți retaileri au decis -și mute afacerea în mediul online, iar interesul pentru afiliere a crescut de asemenea, platformele cu acest profil oferind diverse pachete și abonamente, unele chiar personalizate pentru cei care-și exprimă dorința de a deveni parteneri.

Iată pandemia de Covid-19 se dovedește benefică pentru acest sector care pare -și continue trendul ascendent, românii adoptând destul de ușor noi tendințe în materie de shopping, și renunțând la metodele clasice desuete și dezavantajoase.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TRANDAFIRI CRIOGENATI

Trandafiri criogenati. Daca te gandesti sa oferi unei femei un trandafir criogenat sau un trandafir criogenat in forma de inima, atunci inseamna ca ai multe sentimente de transmis prin intermediul florilor. Acest trandafir criogenat rosu, in forma de inima, a fost creat special pentru a oferi indragostitilor prilejul de a-si darui un cadou unic, care sa reziste mult timp si sa le aminteasca acestora de inceputurile povestii lor de dragoste. Trandafirul este conservat dupa o tehnica speciala, e pus pe un suport special din lemn, de culoare neagra, si e acoperit de o cupola de sticla ce il protejeaza impotriva factorilor nocivi.

Întrebarea lunii februarie: ce cadou îi iei de Valentine’s day?

Au trecut sărbătorile de iarnă cu nebunia cadourilor pentru părinți , frați , surori, dar și iubit/ iubita …phew, am trecut și de asta . Ianuarie a fost luna în care în sfârșit am scăpat de grija cadourilor și am început să ne redresăm cu banii . Daaaar, iată -ne la început de februarie, luna marcată de Valentine’s day. Chiar dacă această zi e abia la jumătatea lunii, cuplurile se grăbesc să cumpere cadourile și nu se lasă pe ultima sută de metri. Cu cât ne apropiem mai tare de Ziua îndrăgostiților , cu atât mai mult crește și grija legată de alegerea cadoului potrivit pentru persoană iubita. Dacă doamnele și domnișoarele au o gama destul de restrânsă la care se rezumă (pentru că da , bărbațîi sunt simpli, spre deosebire de ele): un accesoriu mobil, un gadget recent ieșit pe piață sau chiar clasicele articole vestimentare (pentru că da, ele se pricep la mărimi ), în cazul bărbaților , găsirea unui cadou care să fi