Treceți la conținutul principal

Shoppingul online - un sector cu vești bune în pandemie

 

Numeroase studii confirmă schimbarea de comportament a românilor odată cu pandemia care i-a obligat accepte lucruri  la care până nu demult erau foarte reticenți, unul din acestea fiind shoppingul online. 

Cel mai  surprinzător este însă faptul și după sfârșitul perioadelor de urgență și alertă, românii par fi descoperit avantajele acestuia și continuă plaseze comenzi online pentru diverse produse, chiar dacă acum pot merge în marile centre comerciale pentru cumpărături.

Potrivit revistei forbes.ro pandemia a adus creșteri nesperate în domeniul shoppingului online, acestea fiind printre puținele vești bune din ultima perioadă. Cele mai multe tranzacții online au avut loc către retailerii din domeniul modei, acestea crescând cu 204% față de aceeași perioadă a anului trecut. Printre cele mai comandate articole s-au numărat cele vestimentare, accessoriile și încălțămintea. Pe lângă acestea, românii au comandat produse de îngrijire personală și cosmetice, valoarea totală estimată a comenzilor din perioada 15 martie-15 mai 2020 depășind suma de 1,27 milioane de euro. 

Pentru au fost nevoiți petreacă mult timp în casă, românii au comandat de asemenea jocuri video, acestea fiind principala sursă de divertisment în perioada stărilor de urgență și alertă

Odată cu sporirea comenzilor, multe firme de curierat s-au văzut nevoite suplimenteze numărul de șoferi livratori pentru a asigura o colaborare eficientă cu magazinele partenere. Așa se face o mulțime din românii ce și-au pierdut jobul din cauza numeroaselor disponibilizare la care multe companii au apelat pentru a se salva de la faliment, și-au găsit un loc de muncă în domeniu curieratului. 

Deși la începutul pandemiei termenul de livrare pentru multe articole era unul destul de extins, în scurt timp acesta s-a redus la câteva zile lucrătoare, magazinele online făcând eforturi susținute pentru ca majoritatea comenzilor fie procesate și livrate la clienți în doar 2-4 zile.

Mulți retaileri au decis -și mute afacerea în mediul online, iar interesul pentru afiliere a crescut de asemenea, platformele cu acest profil oferind diverse pachete și abonamente, unele chiar personalizate pentru cei care-și exprimă dorința de a deveni parteneri.

Iată pandemia de Covid-19 se dovedește benefică pentru acest sector care pare -și continue trendul ascendent, românii adoptând destul de ușor noi tendințe în materie de shopping, și renunțând la metodele clasice desuete și dezavantajoase.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

YEO.ro devine cel mai mare marketplace din Romania!

       Stim ca nu am mai postat nimic de ceva timp, dar am avut un motiv destul de serios pentru care n-am facut asta. In ultimele luni echipa YEO.ro s-a focusat si a depus foarte multa munca in dezvoltarea unei platforme de cumparaturi online de tip marketplace, unde orice magazin online poate sa vanda produsele sale intr-una sau mai multe dintre categoriile din aceasta platforma.        Ceea ce ne face sa ne mandrim cel mai mult este faptul ca am reusit sa obtinem peste 2 milioane de produse listate pe site, mai multe decat sunt pe eMAG Marketplace, ba chiar mai mult, ei estimau ca acesta va fi numarul de produse pe care se asteapta sa-l obtina pana la sfarsitul anului 2017 - Oferta eMAG cuprindea la finalul anului trecut peste 1,3 milioane de produse, urmând ca până la finalul acestui an să ajungă la 2 milioane . - conform start-up.ro (10 mai 2017)       Noul site ofera vizitatorilor o experienta mult mai placuta datorita functionalitatilor de care dispune. Acum avem

Am castigat locul 2 la StudMathIT prezentand o noua functionalitate a platformei yeo.ro

Astazi a fost o zi interesanta! Am participat la conferinta StudMathIT si am prezentat noua functionalitate de cautare dupa imagini pe care am implementato pe www.yeo.ro . Juriul a considerat ca ideea merita premiata si am obtinut locul 2. Daca sunteti curiosi, puteti sa accesati site-ul si sa incercati si voi aceasta functionalitate. Feedback-ul este binevenit.