Treceți la conținutul principal

Shoppingul online - un sector cu vești bune în pandemie

 

Numeroase studii confirmă schimbarea de comportament a românilor odată cu pandemia care i-a obligat accepte lucruri  la care până nu demult erau foarte reticenți, unul din acestea fiind shoppingul online. 

Cel mai  surprinzător este însă faptul și după sfârșitul perioadelor de urgență și alertă, românii par fi descoperit avantajele acestuia și continuă plaseze comenzi online pentru diverse produse, chiar dacă acum pot merge în marile centre comerciale pentru cumpărături.

Potrivit revistei forbes.ro pandemia a adus creșteri nesperate în domeniul shoppingului online, acestea fiind printre puținele vești bune din ultima perioadă. Cele mai multe tranzacții online au avut loc către retailerii din domeniul modei, acestea crescând cu 204% față de aceeași perioadă a anului trecut. Printre cele mai comandate articole s-au numărat cele vestimentare, accessoriile și încălțămintea. Pe lângă acestea, românii au comandat produse de îngrijire personală și cosmetice, valoarea totală estimată a comenzilor din perioada 15 martie-15 mai 2020 depășind suma de 1,27 milioane de euro. 

Pentru au fost nevoiți petreacă mult timp în casă, românii au comandat de asemenea jocuri video, acestea fiind principala sursă de divertisment în perioada stărilor de urgență și alertă

Odată cu sporirea comenzilor, multe firme de curierat s-au văzut nevoite suplimenteze numărul de șoferi livratori pentru a asigura o colaborare eficientă cu magazinele partenere. Așa se face o mulțime din românii ce și-au pierdut jobul din cauza numeroaselor disponibilizare la care multe companii au apelat pentru a se salva de la faliment, și-au găsit un loc de muncă în domeniu curieratului. 

Deși la începutul pandemiei termenul de livrare pentru multe articole era unul destul de extins, în scurt timp acesta s-a redus la câteva zile lucrătoare, magazinele online făcând eforturi susținute pentru ca majoritatea comenzilor fie procesate și livrate la clienți în doar 2-4 zile.

Mulți retaileri au decis -și mute afacerea în mediul online, iar interesul pentru afiliere a crescut de asemenea, platformele cu acest profil oferind diverse pachete și abonamente, unele chiar personalizate pentru cei care-și exprimă dorința de a deveni parteneri.

Iată pandemia de Covid-19 se dovedește benefică pentru acest sector care pare -și continue trendul ascendent, românii adoptând destul de ușor noi tendințe în materie de shopping, și renunțând la metodele clasice desuete și dezavantajoase.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Semne bune anul are...cu 3CHEAPS la comparare!

    Dacă ziua bună se cunoaște de dimineață, la fel trebuie să fie și cu anul, și el da semne încă de la început dacă va fi unul bun sau mai puțin bun.     2019 a fost un an bun pentru YEO, și un an bun pentru noi, am învățat multe, am îmbunătățit procese, am adus multe funcționalități noi (despre care nu am scris, știm, dar anul acesta promitem să fim mai vorbăreți), toate acestea pentru ca experiența celor care vizitează și folosesc site-ul nostru să fie una cât mai utilă, ușoară și plăcută.     Pentru 2020 avem planuri mari pe care le vom detalia pe măsură ce ele vor fi concretizate. Primul dintre ele despre care vom începe să vorbim deja este aplicația 3CHEAPS, singura aplicație din România care oferă utilizatorului posibilitatea să compare prețul unui produs oferit de mai multe magazine online fără să tasteze denumirea produsului respectiv așa cum se întâmplă în cazul site-urilor obișnuite de comparare a prețurilor. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este ca

Videoclip funny despre ziua iubitei si yeo.ro

Daca ai avut vreodata probleme cand trebuia sa-i cumperi iubitei un cadou, dar nu aveai prea multe idei, atunci trebuie sa vezi asta!!!  www.yeo.ro Yeo te ajuta, dar trebuie sa te asiguri ca stii ce isi doreste Nu uitati ca apreciez mult si va sunt recunoscator daca distribuiti acest articol.