Treceți la conținutul principal

Shoppingul online - un sector cu vești bune în pandemie

 

Numeroase studii confirmă schimbarea de comportament a românilor odată cu pandemia care i-a obligat accepte lucruri  la care până nu demult erau foarte reticenți, unul din acestea fiind shoppingul online. 

Cel mai  surprinzător este însă faptul și după sfârșitul perioadelor de urgență și alertă, românii par fi descoperit avantajele acestuia și continuă plaseze comenzi online pentru diverse produse, chiar dacă acum pot merge în marile centre comerciale pentru cumpărături.

Potrivit revistei forbes.ro pandemia a adus creșteri nesperate în domeniul shoppingului online, acestea fiind printre puținele vești bune din ultima perioadă. Cele mai multe tranzacții online au avut loc către retailerii din domeniul modei, acestea crescând cu 204% față de aceeași perioadă a anului trecut. Printre cele mai comandate articole s-au numărat cele vestimentare, accessoriile și încălțămintea. Pe lângă acestea, românii au comandat produse de îngrijire personală și cosmetice, valoarea totală estimată a comenzilor din perioada 15 martie-15 mai 2020 depășind suma de 1,27 milioane de euro. 

Pentru au fost nevoiți petreacă mult timp în casă, românii au comandat de asemenea jocuri video, acestea fiind principala sursă de divertisment în perioada stărilor de urgență și alertă

Odată cu sporirea comenzilor, multe firme de curierat s-au văzut nevoite suplimenteze numărul de șoferi livratori pentru a asigura o colaborare eficientă cu magazinele partenere. Așa se face o mulțime din românii ce și-au pierdut jobul din cauza numeroaselor disponibilizare la care multe companii au apelat pentru a se salva de la faliment, și-au găsit un loc de muncă în domeniu curieratului. 

Deși la începutul pandemiei termenul de livrare pentru multe articole era unul destul de extins, în scurt timp acesta s-a redus la câteva zile lucrătoare, magazinele online făcând eforturi susținute pentru ca majoritatea comenzilor fie procesate și livrate la clienți în doar 2-4 zile.

Mulți retaileri au decis -și mute afacerea în mediul online, iar interesul pentru afiliere a crescut de asemenea, platformele cu acest profil oferind diverse pachete și abonamente, unele chiar personalizate pentru cei care-și exprimă dorința de a deveni parteneri.

Iată pandemia de Covid-19 se dovedește benefică pentru acest sector care pare -și continue trendul ascendent, românii adoptând destul de ușor noi tendințe în materie de shopping, și renunțând la metodele clasice desuete și dezavantajoase.




Comentarii

Articole populare

Vine 1 martie: mai așteptăm mărțișor sau...e bun și un Ador?

Semne bune anul are...cu 3CHEAPS la comparare!

Un Paște neobișnuit, dar totuși fericit!